Arjo

Mijn naam is Arjo Schreuder en ik ben geboren in 1962. Ik ben getrouwd, vader van twee mooie dochters en inmiddels opa van twee toffe kleinzoons en twee wolken van kleindochters. In het dagelijks leven werk ik als engineer in de bouw.

In 2010/2011 kreeg ik voor het eerst te maken met yoga. Naast de activiteiten die ik al deed zoals zwemmen en hardlopen, was ik erg benieuwd naar yoga. Ik wilde hier graag meer over weten en ben toen begonnen bij het Libra-yogahuis in Kampen. Mijn enthousiasme groeide en ik volgde lessen bij verschillende docenten zodat ik variatie in yogavormen heb kunnen beleven.

Je kunt dus gerust zeggen dat ik een laatbloeier ben qua yoga, maar yoga vormt een prima toevoeging aan mijn dagelijkse leven. Daarom heb ik mij verder verdiept in de yogaleer en heb ik diverse workshops bezocht. In januari 2018 besloot ik om de klassieke Raja-yogaopleiding te volgen in Almere. Bij het kennismakingsgesprek aldaar heb ik aangegeven yoga te willen blijven doen ‘met beide benen op de grond’, geen zweverij dus. Gelukkig klikte het met de opleider en startte ik met de vierjarige opleiding tot volwaardig yoga-docent (500 hr). Dit is een opleiding waar alle aspecten van yoga aan de orde komen (8-voudige yogapad van Patanjali)

Wat mag je van mij verwachten in de les?

Mijn yogalessen zijn het best te omschrijven als een mix tussen actieve Hatha Yoga en ontspannen Yin Yoga. Ook experimenteer ik wel eens met verschillende yogavormen (bijv. Kundalini yoga). Daarnaast krijgen meditatie, ademhalingsoefeningen, yogahoudingen met hulpmiddelen zoals een blok of strip en uiteraard als afsluiter een heerlijke eindontspanning voldoende ruimte in mijn lessen. Ook moet er gelachen kunnen worden, want yoga is vooral ook erg leuk!

Yoga is dat momentje voor jezelf waarbij je even niets moet en bezig kunt zijn met concentratie, meditatie, (actieve) bewegingen en ademhaling. Ben je benieuwd geworden naar mijn yogalessen? Ik hoop je graag eens te zien.