Het verhaal…

Het verhaal…

Vanaf november 2019 heeft Johanna Kanis van Yoga2Live de deuren op een nieuwe locatie van Yogacentrum Kampen geopend. In dit mooie en ruime pand is genoeg ruimte om verschillende yogalessen te geven. De studio bevindt zich aan de Industrieweg 5-1, een centrale locatie met voldoende parkeergelegenheid.

Yogacentrum Kampen biedt het hele jaar de mogelijkheid om yogalessen te volgen, ook in de meeste vakantieperiodes. We bieden op alle niveaus verschillende yogalessen aan zoals: Critical Alignment – Hatha Yoga, Hatha-Yin Yoga en Dru Yoga.

Wil je alvast kennismaken met onze yogadocenten? Klik op de foto’s hieronder.

Ontmoet ons
Johanna Kanis

Johanna Kanis

Hatha – Critical Alignment yoga

Johanna Kanis

Johanna Kanis

Hatha – Critical Alignment yoga

Mijn naam is Johanna Kanis en ik woon samen met mijn vriend en kat in Kampen. Naast het geven van yogalessen ben ik werkzaam als commercieel binnendienstmedewerkster bij De Olifant/De Eenhoorn. Mijn liefde voor yoga is in 2011 begonnen. Rond die tijd kreeg ik last van burn-out achtige klachten en is er fibromyalgie geconstateerd. Vanaf toen wist ik dat ik de dingen toch anders moest gaan doen/bekijken. Dat er meer in het leven is dan de hectiek zoals een ieder die op zijn/haar eigen manier zal ervaren van tijd tot tijd. Je hoeft niet altijd te doen, er simpelweg zijn is ook goed.. Na een tijdje yoga gevolgd en er veel over gelezen te hebben, ben ik in september 2013 begonnen met de opleiding bij YogaNu in Emmeloord. Deze 3-jarige opleiding heb ik afgerond. In 2018 ben ik begonnen met de bijscholing bij Gert van Leeuwen, Critical Alignment. Bij CAY maak je gebruik van hulpmiddelen, zoals een strip, vilten mat, blok en een hoofdstandbankje, met als doel om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te brengen en het vervolgens te versterken. Deze vorm integreer ik inmiddels in mijn lessen. Medio 2019 mag ik de therapie opleiding gaan volgen. Omdat ik het belangrijk vind zelf geinspireerd te blijven en de ervaring van yoga te voelen, volg ik als yogastudent lessen en probeer ik workshops bij te wonen. Als yogadocent is het prettig om vanuit verschillende invalshoeken informatie te vergaren en ervaren en dit te delen met anderen/jullie.. Voorheen dacht ik altijd dat als mensen yoga beoefenen, welke vorm dan ook, dat dat betekende dat je dan nooit meer gestresst of uit balans zou kunnen raken. Inmiddels weet ik, dat dat niet zo is, maar yoga leert je wel beter met jezelf en de prikkels om je heen om te gaan en vooral, dat je emoties mag hebben, het hoort bij ons mens zijn. Heb je zin gekregen in yoga, wellicht mede door dit verhaal, dan hoop ik je binnenkort te ontmoeten in onze yogastudio. Bij deze nodig ik je ook van harte uit een proefles te komen doen om te voelen en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.. Een warme groet van mij.

Arjo Schreuder

Arjo Schreuder

Hatha – Yin yoga

Arjo Schreuder

Arjo Schreuder

Hatha – Yin yoga

Het was 2010/2011 dat ik voor het eerst met yoga te maken kreeg. Naast de activiteiten als zwemmen en hardlopen, was ik benieuwd naar yoga en wilde hier meer van weten. Ik begon bij het Libra-yogahuis in Kampen mijn eerste lessen te volgen. Mijn enthousiasme groeide met de tijd en volgde de lessen bij verschillende docenten zodat ik ook de grote variatie in yogavormen heb kunnen beleven. Je kunt rustig zeggen dat ik een laatbloeier ben qua yoga. Achteraf bekeken veel te laat begonnen. Want als man, geboren in 1962, gelukkig getrouwd, vader van twee mooie dochters en inmiddels opa van 2 toffe kleinzoons vormt yoga een prima toevoeging aan mijn dagelijkse leven. Naast een full-time baan als engineer in de bouw, is dat momentje voor jezelf, je even niets hoeft, bezig kunt zijn met concentratie, meditatie, (actieve) beweging en de ademhaling een verrijking in mijn leven. Het is ook daarom dat ik mij verder wilde verdiepen in de yogaleer en ging ik diverse workshops bezoeken en heb ik in januari 2018 besloten een klassieke yogaopleiding tot docent te gaan volgen. Bij Raja-yoga docentenopleiding in Almere. Nuchter als ik ben, heb ik bij het kennismakingsgesprek aangegeven wel yoga te willen blijven doen “met de beide benen op de grond”, geen zweverij of fratsen. Gelukkig klikte het met de opleider en ben ik inmiddels druk doende met de 4-jarige opleiding tot volwaardig yoga-docent. Een opleiding waarin alle aspecten van yoga aan de orde komen. Ik mag van geluk spreken dat ik bij Yogacentrum Kampen al zelf tijdens mijn opleiding les mag geven. Hier kan ik het geleerde in praktijk brengen en veel ervaring op doen. Mijn lessen zijn het best te omschrijven als een mix tussen actieve Hatha-yoga en ontspannen - maar zeker niet minder intensieve - Yin-yoga. Daarnaast krijgen meditatie, yogahoudingen met hulpmiddelen (bijv. blok en/of strip) en uiteraard ook een heerlijke eindontspanning zeker de ruimte in de lessen.

Donalda Hup

Donalda Hup

Do-In Yoga

Donalda Hup

Donalda Hup

Do-In Yoga

Mijn naam is Donalda Hup, mijn passie en enthousiasme voor Yoga heeft zich in de loop van de jaren verdiept tot een manier van leven. Yoga biedt meerdere ingangen voor iedereen om zichzelf te ontwikkelen en te versterken in eigen kracht. De ervaring heeft mij geleerd dat de verbinding tussen lichaam en geest onlosmakelijk is. Niet alleen woorden maar juist de ingang van het lichaam biedt mogelijkheden voor groei, bewustzijn, welbevinden en kracht. Yoga is hiertoe een prachtig middel. Naast yogadocent ben ik sinds 1996 werkzaam als hulpverlener in verschillende functies binnen de Geestelijk Gezondheidszorg. Vanuit mijn ruime werkervaring en diverse opleidingen heb ik mij vooral ontwikkeld op het gebied van training, coaching, en begeleiding vanuit de oplossingsgerichte therapie. Uitgangspunt hierbij is dat de kracht en de oplossingen in de mens zelf aanwezig zijn. Op dit moment ben ik werkzaam als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg in een huisartsenpraktijk. Door wat ik in mezelf en om mij heen zag gebeuren raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het werken met het lichaam. Ik ben geschoold in de Do-In Yoga, Dru Yoga en heb de opleiding tot biodanzadocent gevolgd. ‘Do-In’ betekent letterlijk ‘de reis naar binnen’. Door bewust te bewegen maak je een reis naar binnen en kom je dichter bij jezelf. Do-In Yoga werkt, is leuk, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Naast Do-In bestaan de lessen uit Dru Yoga, ook wel Yoga van het hart genoemd. Omdat ik geloof dat je niet uitgeleerd kan raken volg ik naast mijn wekelijkse yogalessen de vervolgopleiding Do-In Zwanger in Balans, Yogadanza, Mindfulness en diverse workshops/trainingen. Dit om me niet alleen te ontwikkelen als yogadocent maar om als student de kracht van Yoga te blijven ervaren. Ben je enthousiast geworden? Je bent van harte welkom om Do-In Yoga te komen ervaren.

×