Johanna Kanis

Mijn naam is Johanna Kanis en ik woon samen met mijn man in Kampen.

Tot november 2020 was ik, naast het geven van yogalessen, 27.5 jaar werkzaam als commercieel medewerkster binnendienst bij De Olifant/De Eenhoorn. Nadat het dienstverband is beëindigd, heb ik besloten mijn yogalessen uit te breiden en daarnaast een opleiding te volgen om mensen 1 op 1 te kunnen begeleiden die in een burn-out zitten of veel stress ervaren.

Mijn liefde voor yoga is begonnen in 2011. Ik zat toen zelf in een burn-out, begreep er eigenlijk helemaal niets van, had hyperventilatieklachten, paniekaanvallen en daarnaast stelde de reumatoloog vast dat ik fibromyalgie heb. Nadat de huisarts me meteen medicijnen wilde voorschrijven, ging ik zelf op zoek naar een ander/beter alternatief, en dat was yoga. Hier leerde ik weer met aandacht en zachtheid naar mijn lichaam te gaan en met name de aandacht voor mijn ademhaling, waardoor het langzamerhand beter ging.
Zoals een ieder ervaart die ooit een burn-out heeft gehad, blijft het steeds weer zoeken naar een juiste balans. Er zullen altijd momenten in ons leven zijn die je uit balans halen, stressvol zijn. Ook dan is het belangrijk dat je ergens op terug kan vallen, namelijk het vertrouwen in je lichaam en in jezelf.
Weet dat er meer in het leven is dan de hectiek die wel allemaal op onze eigen manier ervaren van tijd tot tijd. Je hoeft niet altijd te presteren, er simpelweg zijn is goed.

Na de 3 jarige opleiding afgerond te hebben, voornamelijk gericht op de Hatha yoga, kwam ik toevallig bij een workshop in aanraking met Critical Alignment. Bij CAY maak je gebruik van hulpmiddelen, zoals een strip, vilten mat, blok, een boog en een hoofdstandbankje, met als doel ontspanning en mobiliteit in het lichaam te brengen en het vervolgens te versterken. Dat was liefde op het eerste gevoel voor me. Meteen besloot ik om de bijscholing hiervoor te gaan volgen bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Inmiddels heb ik deze afgerond en volg zelf zoveel mogelijk lessen. Want, ook als yogadocente, blijft het fijn om informatie te vergaren en ervaren en dit weer te delen met anderen/jullie, omdat je nooit uitgeleerd raakt.

De bijscholing voor yoga nidra, een ontspannen yogi slaap, heb ik in 2021 afgerond.
Als aanvulling op de Gentle Movements yoga, staat stoelyoga nog op mijn verlanglijstje. Deze lessen zijn voor een ieder die het gevoel heeft, om wat voor reden dan ook, wat beperkt te zijn in zijn/haar bewegingen. Hiermee kan je toch op een prettige manier bewegen en in contact blijven met je lichaam.

Ben je door mijn verhaal geïnteresseerd geraakt in yoga, dan hoop ik je binnenkort te ontmoeten in onze yogastudio.
Ik nodig je hierbij van harte uit een proefles te komen volgen, zodat je zelf kunt ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.
Voor meer informatie kun je altijd contact met me opnemen.

Warme groet van mij.

×