Elizabeth

Mijn naam is Elisabeth Meulman. Twintig jaar geleden deed ik voor het eerst yoga. Ik was nieuwsgierig en wilde weten wat het was. Sindsdien heb ik de yoga niet meer los gelaten.

Vooral tijdens mijn burnout in 2014 ontdekte ik wat yoga voor mij kan betekenen. Ik zat veel in mijn hoofd en herstelde met behulp yoga weer de relatie met mijn lichaam. Dat proces heeft mij veel geleerd over wie ik ben en wat werkt voor mij.

Yoga bestaat voor mij uit meer dan alleen houdingen. Het is een complete levensstijl. Het doel van yoga is het ont-dekken van je Zelf. Daarvoor gebruik je houdingen, ademhaling, voeding, meditatie, kennis en, heel belangrijk, rust.

In mijn lessen geeft ik Hatha yoga gecombineerd met Yin en Vinyasa. Ik besteed ik aandacht aan pranayama, asanas en ontspanning. Daarmee werk je aan bewustwording van je lichaam, denken en ziel. Inzicht in hoe jouw systeem werkt, helpt om in het dagelijks leven in balans te blijven. 

Mijn opleiding volgde ik bij Arhanta Yoga in 2016. Daarvoor woonde ik op een ashram om het complete yoga lifestyle te ervaren. De dag begon om half zes met wandelen of meditatie en eindigde om half tien toen de lichten uit gingen. Tijdens de dag hadden we les in anatomie, filosofie, houdingen en oefenden we met lesgeven. Ook kregen wij iedere dag 2 uur yogales om zelf te ervaren. Tussendoor namen we rust en deden we aan Karma Yoga. We aten vegetarisch, dronken vooral water en hadden geen wifi.

Na een maand voelde ik de effecten van yoga in al mijn vezels. Dat voelde heel goed, licht en zuiver. Helaas heb ik ook gemerkt dat het in het dagelijks leven in Nederland een uitdaging is om vol te houden, ook omdat we veel moeten en in ons hoofd zitten. Maar… een wekelijkse yogales en dagelijkse korte practice maken al een enorm verschil!

Graag neem ik je mee op de yogareis. Ik zie je op de mat!