Arjo Schreuder

Mijn naam is Arjo Schreuder en ik ben geboren in 1962. Ik ben gelukkig getrouwd, vader van twee mooie dochters en inmiddels opa van twee toffe kleinzoons en een wolk van een kleindochter. In het dagelijks leven werk ik als engineer in de bouw en geef ik yogalessen.

In 2010/2011 kreeg ik voor het eerst te maken met yoga. Naast de activiteiten die ik al deed zoals zwemmen en hardlopen, was ik erg benieuwd naar yoga. Ik wilde hier graag meer over weten en ben toen begonnen bij het Libra-yogahuis in Kampen. Mijn enthousiasme groeide met de tijd en ik volgde lessen bij verschillende docenten zodat ik variatie in yogavormen heb kunnen beleven.

Je kunt dus gerust zeggen dat ik een laatbloeier ben qua yoga, maar het vormt een prima toevoeging aan mijn dagelijkse leven. Daarom heb ik mij verder verdiept in de yogaleer en heb ik diverse workshops bezocht. In januari 2018 heb ik besloten om een klassieke yogaopleiding tot docent te volgen bij Raja-Yoga in Almere. Bij het kennismakingsgesprek heb ik aangegeven yoga te willen blijven doen ‘met beide benen op de grond’, geen zweverij dus. Gelukkig klikte het met de opleider en inmiddels ben ik bezig met de vier jarige opleiding tot volwaardig yoga-docent. Dit is een opleiding waar alle aspecten van yoga aan de orde komen. Ik mag van geluk spreken dat ik bij Yogacentrum Kampen zelf mijn opleidingsles mag geven. Hier kan ik de geleerde dingen in de praktijk brengen en veel ervaring op doen.

Mijn yogalessen zijn het best te omschrijven als een mix tussen actieve Hatha Yoga en ontspannen Yin Yoga. Daarnaast krijgen meditatie, yogahoudingen met hulpmiddelen zoals een blok of strip en uiteraard als afsluiter een heerlijke eindontspanning  de ruimte in de lessen. Yoga is een momentje voor jezelf waarbij je even niets moet en bezig kunt zijn met concentratie, meditatie, (actieve) bewegingen en ademhaling. Ben je benieuwd naar mijn yogalessen? Ik hoop je graag een keer te zien tijdens een les.

 

×