YOGA2LIVE

LOGO_YOGA2LIVE

Mijn naam is Johanna Kanis en ik woon samen met mijn vriend en kat in Kampen. Naast het geven van yogalessen ben ik werkzaam als commercieel binnendienstmedewerkster bij De Olifant/De Eenhoorn.

Mijn liefde voor yoga is in 2011 begonnen. Rond die tijd kreeg ik last van burn-out achtige klachten en is er fibromyalgie geconstateerd. Vanaf toen wist ik dat ik de dingen toch anders moest gaan doen/bekijken. Dat er meer in het leven is dan de hectiek zoals een ieder die op zijn/haar eigen manier zal ervaren van tijd tot tijd. Je hoeft niet altijd te doen, er simpelweg zijn is ook goed.

Na een tijdje yoga gevolgd en er veel over gelezen te hebben, ben ik in september 2013 begonnen met de opleiding bij YogaNu in Emmeloord. Deze 3-jarige opleiding heb ik afgerond. In 2018 ben ik begonnen met de bijscholing bij Gert van Leeuwen, Critical Alignment (CAY). Bij CAY maak je gebruik van hulpmiddelen, zoals een strip, vilten mat, blok en een hoofdstandbankje, met als doel om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te brengen en het vervolgens te versterken. Deze vorm integreer ik inmiddels in mijn lessen. Medio 2019 mag ik de therapie opleiding gaan volgen. Omdat ik het belangrijk vind zelf geïnspireerd te blijven en de ervaring van yoga te voelen, volg ik als yogastudent lessen en probeer ik workshops bij te wonen. Als yogadocent is het prettig om vanuit verschillende invalshoeken informatie te vergaren en ervaren en dit te delen met anderen/jullie.

Voorheen dacht ik altijd dat als mensen yoga beoefenen, welke vorm dan ook, dat dat betekende dat je dan nooit meer gestrest of uit balans zou kunnen raken. Inmiddels weet ik, dat dat niet zo is, maar yoga leert je wel beter met jezelf en de prikkels om je heen om te gaan en vooral, dat je emoties mag hebben, het hoort bij ons mens zijn.
Heb je zin gekregen in yoga, wellicht mede door dit verhaal, dan hoop ik je binnenkort te ontmoeten in onze yogastudio.
Bij deze nodig ik je ook van harte uit een proefles te komen doen om te voelen en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.
Een warme groet van mij.

Yoga anno de 21ste eeuw:

  • geitenwollen sokken in hoge hakken
  • een glas wijn na de yoga
  • Boeddha naast de iPod
  • mantra’s zingen in je nieuwe outfit”
Elske Feitsma

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

.